На 5 октомври 2020 г. започва традиционната информационна и профилактична кампания за борба с рака на гърдата в Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково, тази година под мотото „Аз съм и Аз ще бъда!”.

Ракът на гърдата е най-честото онкологично заболяване сред жените и представлява около 26% процента от всички злокачествени  заболявания при тях. Всяка година заболеваемостта от рак на гърдата се увеличава средно с 1,8%. Заболеваемостта се увеличава с напредване на възрастта на пациентите след 35 години и достига своя пик при 50-64 годишните. Ранното диагностиране на рака на гърдата увеличава многократно шансовете за пълно излекуване.

128 жени и 1 мъж са новозаболелите от рак на гърдата през 2019г. в област Хасково. Починали са 83. Диспансеризирани към края на 2019г. с тази диагноза са 1555.

Безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата  ще бъдат проведени между 5 и 30 октомври – всеки работен ден от понеделник до петък, в Диагностично-консултативния блок на Специализирана болница за активно лечение по онкология в Хасково, кабинет № 1, бул.“Съединение“49 от 11.00 до 13,00 часа.

Всеки има възможност да се запише за безплатните прегледи на на телефон 0882 830 519 от 9,00 до 13,00 часа.

Всички записани ще бъдат прегледани, а при необходимост – насочени за цялостно изследване и комплексно лечение в болницата.

 

Не се СТРАХУВАЙ да попиташ!

Не ОТЛАГАЙ профилактичния преглед!

Не подценявай ЗДРАВЕТО си!

Не живей с мисълта:„НА МЕН НЯМА ДА МИ СЕ СЛУЧИ”!

Прегледът НАВРЕМЕ  ти осигурява:

 Повече спокойствие…

По-дълга работоспособност…

По-високо качество на живот…

И…повече ВРЕМЕ за тези,които обичаш!